Rødbeder
Rødbeder er en af de grøntsager der holder rigtig godt hele vinteren. Vi høster dem i efteråret og lægger dem i sand i en styroporbeholder. Så er de lige til at tage op og bruge i råkostsalat, bagte rodfrugter eller til at sylte, som jeg lige har gjort.
Opskrift:
Rødbeder, syltede | |
| |
ca. 2 kg rødbeder | Rødbederne vaskes – der må ikke skæres i dem så mister de farve under kogningen. Koges 1-1½ time til de er møre. Det varme vand hældes fra og koldt kommes på. Skindet smuttes af rødbederne og de skæres i skiver og kommes i rengjorte glas. Lagen koges og atamon tilsættes (mængde:se etiketten på flasken) og hældes over rødbederne. Glassene lukkes. |
1 liter eddike | |
4 dl sukker | |
4-5 hele nelliker | |
atamon |
English |
Kommentarer
Send en kommentar